Antwerp Management School – Circular Lighting

ams-header
Tom De Fruytier

 

“Bezit vervangen door gebruik, lampen vervangen door licht.”

Tom De Fruytier - Signify

+32 2 525 75 75 – tom.defruytier@signify.com

De Antwerp Management School (AMS), gelegen aan het Mechelseplein in het centrum van Antwerpen verzorgt reeds bijna zestig jaar lang kwalitatief hoogstaande managementopleidingen. Sinds 2018 biedt de school zijn studenten een schitterende leer- en werkomgeving: het bestaande pand werd gerenoveerd en aangevuld met nieuwbouw, waarbij het historisch erfgoed gerespecteerd werd. Bij de nieuwbouw was Design for Eternity één van de uitgangspunten. Met andere woorden: het moest een volledig duurzaam gebouw worden. Zo wordt er energie opgewekt met zonnepanelen op het dak, maken de sanitaire voorzieningen gebruik van regenwater en is het schoolmeubilair deels herbruikbaar.

Duurzaam schoolgebouw, mooi… én circulair verlicht

Circulaire verlichting – van bezit naar prestatie

ams

In een volledig duurzaam gebouw hoort duurzame verlichting, circulaire verlichting. Maar wat is dat precies? Het principe kwam voor het eerst ter sprake toen inspirator, architect en visionair Thomas Rau op zoek was naar verlichting voor zijn nieuwe kantoor. “Ik wil licht, geen lampen. Ik wil performance, geen georganiseerd probleem.” Een nieuw verdienmodel waarbij we producten als dienst zien. We lenen de producten van de fabrikant en betalen enkel voor de dienst. De fabrikant, in dit geval Phillips Lighting (het huidige Signify), blijft met andere woorden verantwoordelijk voor het onderhoud en de elektriciteitsrekening van de lampen.

Toen de verlichting ter sprake kwam bij Signify (voorheen Phillips Lighting) en ik mijn wensen kenbaar maakte, werd ik geattendeerd op Circular Lighting. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Geert Vyncke, Managing Director Antwerp Management School

ams

Deze service heet Circular Lighting en draagt bij aan een wereld met zo min mogelijk afval en een optimaal behoudt van grondstoffen. Het woord ‘circular’ zegt het al: de armaturen zijn zodanig modulair ontworpen dat onderdelen na gebruik kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Tegelijk wordt ‘bezit’ vervangen door ‘gebruik’. Je koopt geen lampen, maar licht. Signify blijft eigenaar van de verlichting en blijft dus ook verantwoordelijk voor de (licht)kwaliteit tijdens de contractperiode. Het is met andere woorden in het beste belang van Signify om de beste producten te leveren, die zeer lang meegaan. Daar heeft de gebruiker alleen maar baat bij.

Geen investeringskost en geen zorgen

circular lighting

Een extra pluspunt van Circular Lighting is dat de klant niet hoeft te investeren in een kostbare verlichtingsinstallatie. Met name bij nieuwbouw, zoals bij de Antwerp Management School, is dit een grote meerwaarde. Daarnaast wordt tijdens het gebruik fors op energie bespaard, dankzij de energiezuinige-LED-verlichting. Daardoor is de CO2-uitstoot lager. Dankzij het 10-jarig contract dat AMS afsloot met Signify heeft Vyncke geen omkijken meer naar de verlichting. “Voor een vast bedrag zorgt Signify er door preventief onderhoud voor dat storingen op voorhand voorkomen kunnen worden”, legt Vyncke uit.  “Dit garandeert dat we de komende jaren zorgeloos kunnen genieten van perfecte verlichting.” Niet onbelangrijk op een school waar dagelijks honderden studenten bij het beste licht ongestoord en geconcentreerd willen werken. Hoeveel wordt er dan precies bespaard? Volgens Geert Vyncke is dit moeilijk te zeggen, gezien er geen vergelijking kan gemaakt worden met de oude situatie. “Eén ding is echter zeker. We gaan absoluut besparen op onze energiekosten”, zegt Vyncke tevreden. “Dit geld investeren we met veel plezier in leren.” Met Circular Lighting zet de Antwerp Management School alvast een flinke stap richting Design for Eternity.

Voor meer informatie:

https://www.signify.com/nl-be

Contacteer Tom De Fruytier voor meer informatie: LinkedIn.

 

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze smart building partners

Signify
Vinci
Schneider Electric
WAGO
Lammp

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

 

 

Onze kennispartners

imec
imec
VKarchitects+engingeers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

Brain Buildings (IT Centraal) maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten