Rittal aan de slag voor farmaciereus Mithra Pharmaceuticals

Rittal Mithra

Het Luikse bedrijf Mithra Pharmaceuticals is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van producten voor de gezondheid van de vrouw. Hun expertise breidt zich uit over vier domeinen: fertiliteit en anticonceptie, menopauze en osteoporose, gynaecologische infecties en vrouwenkankers. Enkele jaren geleden achtten zij uitbreiding aan de orde en zodoende trok de farmaciereus 75 miljoen euro uit voor de ontwikkeling van een nieuw researchcentrum in Flémalle, het zogenaamde CDMO, of voluit: Contract Development and Manufacturing Organisation.

Rittal Mithra

Hightech site voor farmaceutische ontwikkelingen

In het 15.000 m² grote CDMO zullen producten uit polymeertechnologie ontwikkeld en geproduceerd worden, zoals bijvoorbeeld pillen voor orale contraceptie en hormoonvervangende therapie voor de menopauze. De eerste steen werd in november 2014 gelegd. Eind september 2016 werd het eerste deel van het gebouw ingehuldigd. Voor de volledige afwerking is het nog wachten tot 2018.

De komst van dit nieuwe centrum zal alleszins voor een stevige positieversterking van Mithra zorgen. De onderneming vermindert immers haar afhankelijkheid van derden voor de ontwikkeling en aanmaak van therapeutische oplossingen. Bovendien laat het CDMO hen ook toe om projecten voor externe bedrijven te ondersteunen, zowel op vlak van ontwikkeling als productie. CEO François Fornieri spreekt dan ook over een hightech site voor farmaceutische ontwikkelingen met daarbij horende creatie van een groot aantal jobs met groeiperspectieven.

Rittal Mithra Joel Francken

Flexible, reliable, secure én green

Dat er anno 2017 in zo’n groot complex ook werk aan de winkel is voor de IT-afdeling behoeft geen twijfel. Joël Francken, IT Manager bij Mithra, verduidelijkt: “Bij het plannen van de IT-infrastructuur hebben we vier fundamentele eisen vooropgesteld: flexible, reliable, secure en green. Aangezien het hier over een Green Field project gaat, kunnen alle oplossingen gekozen worden in functie van die vier voorwaarden.”

De serverroom telt een drietal TS IT racks met telkens twee watergekoelde LCP coolframes ertussen. Er werd heel bewust voor deze watergekoelde oplossing gekozen, aangezien er op zeer veel plaatsen al koelwater is. Mithra ging daarbij ook voor de meest ecologische en groene oplossing. De LCP koelmodules zijn aangesloten op het retourwater met een temperatuur van 16 °C. Op die manier wordt de serverruimte gekoeld zonder extra veel energie te verbruiken. Het koelvermogen hiervan kan ook eenvoudig geüpgraded worden door het bijplaatsen van bijkomende ventilatoren, zelfs terwijl de installatie in dienst is.

Rittal PDU’s

Voor de stroomverdeling in de IT racks ging Mithra aankloppen bij Rittal, en in het bijzonder de Rittal PDU’s. “Deze zijn perfect afgestemd op de Rittal TS IT racks. Bovendien is een deel van deze PDU’s ook switchable, zodat de voeding van de servers vanop afstand kan beheerd worden. In de racks is ook een DET-AC branddetectie- en blussysteem ingebouwd. Dit systeem zorgt voor een blussing vanuit een zeer compacte uitvoering (1 HE). Door dit concept kan er met gesloten racks gewerkt worden; een optimalisatie voor het energieverbruik van de koeling. Het geheel wordt gemonitord met het CMC beveiligingssysteem”, aldus Joël Francken.

Het materiaal van Rittal werd bovendien al in een vroege fase op de werf geïnstalleerd en opgestart door de Rittal serviceafdeling. Hierdoor konden servers en hardware zeer snel worden ingebouwd. Daarnaast tekende Rittal ook voor alle nodige info voor de elektrische- en koelwateraansluitingen, zodat alles goed kon worden voorbereid voor de andere aannemers.

Meer info: www.rittal.be

Rittal
Servers
Cloud computing

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze smart building partners

Signify
Vinci
Schneider Electric
WAGO
Lammp

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

 

 

Onze kennispartners

imec
imec
VKarchitects+engingeers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

Brain Buildings (IT Centraal) maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten