Signify legt de lat hoger voor gezondheid en welzijn in kantoren met nieuwe IoT-sensoren voor Interact Office

multi-sensoren

Ongemak, slechte gezondheid en verlaagde prestaties van werknemers kunnen allemaal gelinkt worden aan een slecht binnenklimaat op kantoor. Kwaliteitsvolle verlichting kan reeds leiden tot een productiviteitstoename van 23%.  Naast verlichting zijn er nog andere omgevingsfactoren die een impact hebben op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Hogere binnentemperaturen en relatieve vochtigheidsgraad kunnen bijvoorbeeld leiden tot niezen, rode huid, geïrriteerde ogen, hoofdpijn en pijnlijke ogen. Slecht thermisch comfort leidt bovendien tot een productiviteitsdaling van 6% wanneer de kantoorruimte te warm is, en tot een daling van 4% wanneer het te koud is. Daarbovenop kunnen de prestaties van werknemers dalen tot 66% wanneer er afleidende geluiden zijn. Het kan gemiddeld 25 minuten duren om die verloren aandacht terug te krijgen.

IoT-sensoren

Het is van cruciaal belang om medewerkers op kantoor comfortabel en gezond te houden. Signify (Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting, lanceert nieuwe Philips IoT-sensoren die gegevens verzamelen en versturen via het Interact Office geconnecteerde verlichtingssysteem en API's voor monitoring van de omgeving. Met de nieuwe sensoren die worden gelanceerd, kunnen bedrijven hun kantooromgeving monitoren en de omstandigheden optimaliseren voor de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers.

multi-sensors-interact-office
multi-sensors-interact-office
multi-sensors-interact-office

De nieuwe sensoren monitoren de bezettingsgraad, het aantal personen, de temperatuur (op kamer- en bureauniveau), het geluidsniveau, het daglichtniveau en de relatieve luchtvochtigheid, en zijn voorzien van een Bluetooth-functie voor indoor positionering en navigatie. Het bundelen van deze sensormogelijkheden in één unit maakt het gebruik van meerdere sensoren overbodig en is ook veel voordeliger voor bedrijven. De mogelijkheid om de werkervaring op kantoor te differentiëren kan bijdragen aan het creëren van een gezonde werkplek en kan organisaties helpen het ziekteverzuim te beperken.

Kleiner dan een luciferdoosje

Deze nieuwe sensoren zijn kleiner dan een luciferdoosje en kan men ter plekke eenvoudig upgraden met een simpele klik en omwisseling via een upgradebaar sensorslot, een unieke functie in een reeks professionele kantoorarmaturen van Philips. Het is niet nodig om de armaturen van het plafond te halen, omdat men de sensoren aan de voorkant van het armatuur kan monteren. Deze toekomstbestendige oplossing zorgt ervoor dat men de armaturen nu op elk ogenblik kan upgraden met verschillende sensoren. Dit geeft organisaties de flexibiliteit om te profiteren van een verbeterde functionaliteit in de toekomst of wanneer bijvoorbeeld een nieuwe huurder meer functionaliteit wil.

Een van de klanten van Signify is EDGE, een bedrijf van OVG Real Estate. EDGE hecht veel waarde aan het welzijn, de duurzaamheid, het ontwerp en de technologie in alle gebouwen die het ontwikkelt, ook in de eigen gebouwen. “EDGE heeft met Signify samengewerkt vanaf de eerste ontwrichtende power-over-ethernet-LED in The Edge-gebouw, naar de nieuwste innovatie in Signify-lichtinfrastructuur die is geïmplementeerd in EDGE Olympic Amsterdam. Gezondheid en productiviteit van gebruikers van gebouwen verhogen door middel van technologie. Door de uiterst nauwkeurige lokalisatie en superieure mogelijkheden voor het tellen van mensen kunnen we de gebruikerservaring en het facilitair beheer in onze gebouwen optimaliseren. De nieuwe mogelijkheden voor milieumonitoring leveren een extra bijdrage aan het welzijn van onze medewerkers", aldus Erik Ubels, CTO bij EDGE

Voor meer informatie:

Bron: https://www.signify.com/nl-be/our-company/news/press-releases#page=1

Contacteer Tom De Fruytier voor meer informatie: LinkedIn.

Signify
IoT

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze smart building partners

Signify
Vinci
Schneider Electric
WAGO
Lammp

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

 

 

Onze kennispartners

imec
imec
VKarchitects+engingeers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

Brain Buildings (IT Centraal) maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten